HTML

Alkalmatlanok

Alkalmatlan alkalmazottak az alkalmatlan helyen.

Friss topikok

  • ivrilider: Ezt a blogot miért nem fedezte föl az Index? És látom, idővel lecsüggedtél és abba is hagytad... (2010.06.22. 20:58) Honnan az ötlet?

Linkblog

Frusztrált vagyonőrök II.

2008.09.12. 15:04 Szonda Ignác

A vagyonőrök nem csak az illatszer boltban mondanak csődöt, hanem például a metróban is. Mondom ezt úgy, hogy alapvetően nem bánom, ha biztonsági őrök figyelnek arra, hogy egy fizetős szolgáltatást kik vesznek igénybe. A mozgólépcső elé állított őrökkel kapcsolatban azonban valamit alapvetően elhibázott alkalmazójuk. Talán csak azt, hogy lényegében senki nem figyel rájuk. A fiatal kopasz őrök egy pillanat alatt változnak unott bunkókká, vagy csajokat stírölő suhancokká. Mert persze alapvetően azok, s ha kimarad a megfelelő oktatás, akkor azok is maradnak.

Ezeknek az embereknek sem magyarázták el soha, hogy a szolgáltatások igénybe vevői egészen pontosan mit várnak tőlük. Én azt várom, hogy ha jegyellenőrzés végett állítják oda őket, akkor nagyon figyelmesen igyekezzenek kiszűrni a bliccelőket, viszont azon kívül ott lehetőleg mással ne foglalkozzanak. Kimondott bunkóságnak tartom például, amikor az elhaladó utasokra rá sem bagózva kiáltoznak át egymásnak badarságokat, túl azon, hogy alkalmazásuk ez esetben kidobott pénz, a bliccelő könnyen átsuhan. Ehhez hasonló, amikor unott arccal bámulnak a nagy semmibe, ezt mintha direkt csinálnák, sztrájkból. Ennél még az is jobb megoldás, amikor ugyanilyen unottan néznek, de legalább a bérlet felvillantására oda néznek. Előfordul, amikor tegeződve rángatnak vissza cigány asszonyokat, akik előzőleg a szemük előtt lyukasztottak, vagy épp szőke csinibabák után füttyögnek, amit persze kamaszoktól nem tagad meg az ember, de ezek a férfiak egyenruhás megtestesülései egy vállalatnak, amely láthatóan nem magyarázza el nekik, mi való, s mi nem való.

Edzőteremben szocializálódott fiatal férfiakat tehát összeengedni, hogy abból ne vagánykodó, álmacsó bunkóskodás legyen, reménytelen elképzelés. Ezt a valódi férfimunkát a vízipóló válogatotton kívül jelenleg Magyarországon senki nem képes teljesíteni.

Szólj hozzá!

Címkék: közélet társadalom fogyasztóvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://alkalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr10652329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása