HTML

Alkalmatlanok

Alkalmatlan alkalmazottak az alkalmatlan helyen.

Friss topikok

  • ivrilider: Ezt a blogot miért nem fedezte föl az Index? És látom, idővel lecsüggedtél és abba is hagytad... (2010.06.22. 20:58) Honnan az ötlet?

Linkblog

Nők a pult mögött - ideiglenesen

2008.09.25. 22:05 Szonda Ignác

Mindannyian komolyabb karrierről álmodunk. Illetve vannak közöttünk olyan szerencsések és/vagy tehetségesek, akik olyan szép pályát írnak le, amilyenről korábban álmodtak, de a többségünk többről álmodott, még akkor is, ha most sem elégedetlen. (én például annak ellenére szívesen lettem volna magyar futball világbajnok, hogy sosem tudtam egyeneset rúgni a labdába. focista megasztár karrierem felívelését még húszéves korom után sem tartottam elképzehetetlennek, holott például egy évben legfeljebb egyszer mentem el játszani a haverokkal. elnézést a személyes szálért.)

Sokan tehát kiegyezünk a sorsunkkal, hiszen annak ellenére is lehetünk a legjobbak valamiben, hogy az éppen nem az álmainkban szereplő tevékenység. a gond akkor van, amikor valakiről csak úgy süt, hogy nem tudott kiegyezni ezzel. "Én csak ideiglenesen dolgozom itt, ne várjon tőlem csodát...vagy inkább semmit ne várjon tőlem" - ezt üzenik ezek az alkalmazottak viselkedésükkel és arckifejezésükkel. munkaadójuk ugyanis - feltehetően ugyancsak igénytelen figura, vagy rossz pedagógus - sosem magyarázta el nekik, hogy hiába vannak további álmaik, a fizetésükért egy pult mögött is teljesíteniük kell. Ők a 'vajszínű árnyalat' megtestesülései: a mindent csak félig elsajátító, a tökéletességre nem, csak a túlélésre, kibekkelésre, beleszürkülésre törekvő mentalitásé.

Pedig aki a kis feladatokat nem becsüli, azt sosem érik majd nagyobb kihívások sem. Csöppnyi belátás szükséges volna ennek felismeréséhez. olyan embert, aki az egyszerű feladatokat is félvállról veszi, s nem képes rendesen megoldani, soha semelyik munkáltatónak nem lesz kedve semmilyen bonyolultabb, felelősségteljesebb, s több fizetést ígérő munkára sem felkérni. Olyan segédmunkaerő marad tehát örök életére, aki még a segédmunkát sem képes megfelelő színvonalon ellátni. 

Szólj hozzá!

Címkék: közélet társadalom fogyasztóvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://alkalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr79681984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása