HTML

Alkalmatlanok

Alkalmatlan alkalmazottak az alkalmatlan helyen.

Friss topikok

  • ivrilider: Ezt a blogot miért nem fedezte föl az Index? És látom, idővel lecsüggedtél és abba is hagytad... (2010.06.22. 20:58) Honnan az ötlet?

Linkblog

Hülye vásárló

2008.09.23. 14:10 Szonda Ignác

Amikor egy alkalmatlan, vagy nem túl rátermett munkatárs kerül pozícióba, még nincs minden veszve. Alapvető civilizálatlanságukból fakadóan ugyan tényleg az a legvalószínűbb, hogy egy lusta bunkó ver gyökeret az adott poszton, de mindez még kezelhető volna. Egyrészt megfelelő tréninggel, betanítással, másrészt folyamatos odafigyeléssel, ellenőrzéssel, s persze megfelelő szankciókkal.  

Az igazi gond abból adódik, amikor kisebbrendűségi érzéssel megáldott munkatársak kényszerülnek arra, hogy egymástól tanulják meg az ügyfélkezelés technikáit. Ennek ugyanis nincs meg nálunk a hagyománya. Kitől lehet hát ellesni a szakmát? Egy ügyfélszolgálatos az idősebb ex-postai alkalmazottaktól, a biztonsági őrök portásország portásaitól, egy eladó a volt közértes hárpiáktól tanulhatnak. Ezek az idősebb alkalmazottak szívesen veszik szárnyaik alá a fiatalabb kollégákat, s olyan mentalitást oltanak beléjük, amely nyomán a még nem túl kiforrott kollégák is menten alkalmatlan emberekké válnak.

Ezek a szocializmus kereskedelmi viszonyai között szocializálódott munkaerők sajnos arra szoktatják a fiatalokat, hogy ne az ügyfelek iránt legyenek lojálisak, hanem egymás iránt. A vásárló, az ügyfél ilyenformán olyan valaki, akitől egyrészt félni kell, másrészt azonban nagy balek is ő, tehát egymás között folyamatosan szidalmazni lehet. Mindez csakis annak köszönhető, hogy ezeknek a fiataloknak senki nem magyarázta el meggyőzően, hogy ők végeredményben az ügyfelekből élnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr2677581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása